Udziec z indyka w sosie sojowym

Pyszne i kruche mięsko idealne na niedzielny obiad.

Składniki:

  • udziec z indyka ok 1,5 kg
  • 1/2 szklanki sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 płaska łyżeczka tymianku
  • 1 płaska łyżeczka majeranku
  • 3 łyżeczki musztardy saperskiej
  • 2 łyżeczki miodu
  • szczypta pieprzu cayenne
  • szczypta słodkiej papryki
  • 100 ml czerwonego wina

Przygotowanie:


Udziec umyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. W miseczce wymieszać dokładnie wszystkie składniki, wlać do naczynia żaroodpornego i dokładnie natrzeć sosem udziec. Odstawić do lodówki na całą noc. Piec około 2h w 180 stopniach.

Smacznego!


Drukuj   E-mail
Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież