Tarta czekoladowa z bananami

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasteczek owsianych
  • 1/2 szklanki roztopionego masła
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 1 duże opakowanie serka waniliowego
  • 1 opakowanie mascarpone
  • 1 gorzka czekolada
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2-3 łyżki cukru
  • 3-4 banany
  • 1 galaretka cytrynowa

Sposób przygotowania:


Ciasteczka dokładnie rozkrusz, połącz z płatkami i masłem. Dokładnie wyłóż masą foremkę (ok. 28 cm średnicy),dociskając mocno do dna. Zapiecz przez 10-12 minut w temp. 200˚C. Dokładnie ostudź.

Serek zmiksuj z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę, dodaj mascarpone i miksuj jeszcze przez chwile, dodaj roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę z mlekiem. Miksuj, aż uzyskasz puszysty krem. Wyłóż go na upieczony wcześniej spód, ułóż na wierzchu banany pokrojone w plasterki i zalej galaretka. Wstaw do lodówki najlepiej na noc.
Do masy można dodać fix do śmietan.

 

Smacznego!

 


Drukuj   E-mail
Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież