Udziec z indyka w sosie curry

Polecam wypróbować jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości. Ciekawe połączenie mięsa, słodkich brzoskwiń z aromatycznym i łagodnym sosem curry. Mam nadzieję, że jak raz spróbujecie tej przystawki będziecie do tego przepisu wracać.

 

Składniki:

  • udziec z indyka
  • marynata staropolska albo przyprawy np. majeranek, czerwona papryka, sól)
  • majonez Winiary
  • curry
  • jogurt naturalny
  • puszka brzoskwiń w syropie

 

Udziec z indyka wkładamy na kilka godzin do gotowej marynaty lub nacieramy majerankiem, czerwoną słodką papryką i solą. Po tym czasie pieczemy w rękawie w temp. 200 st. C przez 1 godzinę.

Studzimy. Mięso kroimy w plastry. Układamy na półmisku.

Teraz pora na przygotowanie sosu. Bierzemy 4 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego i doprawiamy przyprawą curry. Smak curry ma być dobrze wyczuwalny. Nie podaję dokładnej ilości bo każdy próbując znajdzie bez problemu swoją własną idealną ilość. Tak przygotowanym sosem polewamy plastry mięsa.

Brzoskwinie kroimy na plastry i układamy na brzegu półmiska.

 

Smacznego!

 


Drukuj   E-mail
Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież