Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Nie jestem fanką fast foodów, ale lubię próbować nowe smaki. Nie tak dawno czytając książkę trafiłam na opis jak bohaterowie zajadali się bułką z jajkiem sadzonym, smażonym chrupiącym bekonem i kleksem majonezu na wierzchu. Aż ślinka mi pociekła, a do tego jak powiedziałam to na głos usłyszałam ochy i achy jakie to rzeczywiście jest pyszne. Wobec powyższego musiałam spróbować i ja....

 

Składniki na dwie porcje:

  • 4 kromki chleba tostowego lub 2 bułki
  • 2 jajka
  • 4 plastry bekonu
  • majonez
  • masło
  • olej do smażenia

 

Bekon smażymy lub pieczemy w piekarniku żeby był chrupiący.

Na rozgrzanym oleju smażymy jajka sadzone.Delikatnie solimy.

Dwie kromki chleba tostowego smarujemy masłem a dwie masłem i majonezem.

Na kromkę chleba z masłem kładziemy 2 usmażone plastry bekonu i jajko sadzone a na nie kromkę chleba z majonezem.

Z drugą kanapką postępujemy tak samo.

 

Smacznego!

 

Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

­