Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Ostatnio zrobiłam karczek z ketchupem i pieczarkami. To jedna z jedna z lepszych potraw jakie jadłam!

 

Składniki:

  • 1 kg karczku
  • 50 dkg pieczarek
  • 1 ketchup
  • 1 cebula
  • zioła prowansalskie, pieprz, tymianek
  • olej lub oliwa
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego


Karczek pokroić w kawałki i zamarynować na noc w przyprawach i oliwie. Pieczarki z cebulką poddusić na oliwie, do tego dodać butelkę ketchupu, 2 łyżki octu, 2 łyżki cukru i 2 łyżki koncentratu pomidorowego.
Karczek obsmażyć z obu stron na oleju. Przełożyć warstwami do naczynia żaroodpornego z przykryciem
( ewentualnie nakryć folią aluminiową) i piec w 200 stopniach ok.1,5 godziny.

 

Smacznego!

 

Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

­