4 porcje Czas: 45 minut Poziom trudności: 1 Poziom ostrości: 1
Składniki:
- 200 g Panierki panko House of Asia
- 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki czosnku
- 15 g Pasty miso House of Asia
- 50 ml Mleczka koksowego 23-26% Kara
- 600 g filetu z dorsza
- 2 jajka
- 100 g maki pszennej
- 200 g liści szpinaku
- 10 pomidorków cherry przekrojonych na pół
- 500 ml oleju
- Sól i pieprz do smaku
- Szczypta cukru
Sposób przygotowania:
Rybę oprósz solą, pieprzem i cukrem, następnie obtocz w mące, roztrzepanych jajkach i w panko. Usmaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Na drugiej patelni na oleju podsmaż pastę z czosnku, następnie dodaj mleczko kokosowe, pastę miso i całość doprowadź do wrzenia. Dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usmażoną wcześniej rybą.