środa, 29 październik
Zostaw komentarz

4 porcje Czas: 45 minut Poziom trudności: 1 Poziom ostrości: 1

Składniki:

  • 200 g Panierki panko House of Asia
  • 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki czosnku
  • 15 g Pasty miso House of Asia
  • 50 ml Mleczka koksowego 23-26% Kara
  • 600 g filetu z dorsza
  • 2 jajka 
  • 100 g maki pszennej 
  • 200 g liści szpinaku 
  • 10 pomidorków cherry przekrojonych na pół 
  • 500 ml oleju 
  • Sól i pieprz do smaku 
  • Szczypta cukru

Sposób przygotowania:

Rybę oprósz solą, pieprzem i cukrem, następnie obtocz w mące, roztrzepanych jajkach i w panko. Usmaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Na drugiej patelni na oleju podsmaż pastę z czosnku, następnie dodaj mleczko kokosowe, pastę miso i całość doprowadź do wrzenia. Dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usmażoną wcześniej rybą.

Dorsz w panko

Wczytywanie komentarzy... Komentarz zostanie odświeżony po 00:00.

Zostaw komentarz jako pierwszy.

Zostaw tu swój ślad...
Niezalogowany ?
lub skomentuj jako gość