wtorek, 28 październik
Zostaw komentarz

Składniki:

  • 1 dynia Hokkaido
  • ok. 8 łyżek oliwy dobrej jakości
  • 150 g sera Gouda MSM Mońki w bloku
  • 1-2 ząbki czosnku
  • świeża papryczka chili
  • sól i pieprz

Przygotowanie: 

Dynię przekroić na pół i wydrążyć miąższ. Pokroić na kawałki (razem ze skórką) ok. 1 cm. Oliwę wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Każdy plaster dokładnie wysmarować oliwą z obydwu stron i natrzeć solą i pieprzem. Umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu umieścić cienkie plasterki papryczki chili. Piec w temperaturze 200°C przez ok. 25 min. aż się przyrumieni. Posypać startym serem, następnie zapiekać jeszcze 5 minut aż ser się rozpuści.

Wczytywanie komentarzy... Komentarz zostanie odświeżony po 00:00.

Zostaw komentarz jako pierwszy.

Zostaw tu swój ślad...
Niezalogowany ?
lub skomentuj jako gość