środa, 29 październik
Zostaw komentarz

Kanapka to prosta przekąska na ciepło lub zimno, towarzysząca nam codziennie. Wystarczy pieczywo i dodatki. Sztuka tkwi we właściwym dobraniu proporcji. W rękach umiejętnego kulinarnego twórcy kanapka stanie się smaczna i pożywna, a jednocześnie atrakcyjna wizualnie. Klasycznym produktem często pojawiającym się na kanapkach jest jajko. 

Jajecznicę zwykle jemy z talerza, ale to nie jedyna możliwość. Równie dobrze smakuje nałożona na pieczywo. Taką „jajecznicową” kanapkę można jeść z dodatkiem pomidora, ale jest doskonała także wzbogacona kawałkiem wędzonego łososia i posypana rukolą lub bazylią.

Przepis:

  • ciemne pieczywo (może być tostowane) smarujemy cienko masłem albo skrapiamy oliwą,
  • jajecznicę dla wzbogacenia smaku smażymy na cebuli przyprawiając solą i pieprzem,
  • nakładamy grubą warstwę na pieczywo,
  • przystrajamy ćwiartkami pomidorków koktajlowych,
  • posypujemy zieloną pietruszką lub szczypiorkiem.

Kanapka z jajecznicą i pomidorami, Kanapka z jajecznicą

Wczytywanie komentarzy... Komentarz zostanie odświeżony po 00:00.

Zostaw komentarz jako pierwszy.

Zostaw tu swój ślad...
Niezalogowany ?
lub skomentuj jako gość