Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Przygotowanie papryki konserwowej nie wymaga ani za wielu umiejętności ani za wiele czasu, za to świetnie sprawdza się jako dodatek do kanapek, sałatek czy poprostu jako przystawka.

 

Składniki:

 

  • 0,5 kg papryki
  • ¾ szkl cukru
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 szkl octu
  • 1 litr wody

 

  1. Paprykę dokładnie umyć, usunąć gniazda nasienne i białe części.
  2. Cukier, sól, przyprawy, ocet i wodę gotować 10 min. Na gotującą się zalewę wrzucić paprykę i gotować 10 min. Gorącą wkładać ciasno do słoików, zakręcić, odwrócić do góry dnem i odstawić do wystygnięcia.

Smacznego!

 

Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

­