Papryka konserwowa

Przygotowanie papryki konserwowej nie wymaga ani za wielu umiejętności ani za wiele czasu, za to świetnie sprawdza się jako dodatek do kanapek, sałatek czy poprostu jako przystawka.

 

Składniki:

 

  • 0,5 kg papryki
  • ¾ szkl cukru
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 szkl octu
  • 1 litr wody

 

  1. Paprykę dokładnie umyć, usunąć gniazda nasienne i białe części.
  2. Cukier, sól, przyprawy, ocet i wodę gotować 10 min. Na gotującą się zalewę wrzucić paprykę i gotować 10 min. Gorącą wkładać ciasno do słoików, zakręcić, odwrócić do góry dnem i odstawić do wystygnięcia.

Smacznego!

 


Drukuj   E-mail
Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież