Składniki:
- 150 g Grzybów Snow fungus suszonych
- 100 g Sosu teriyaki lub tonkatsu
- 2 łyżeczki Pasty z czosnku lub 2 pokrojone ząbki czosnku
- 1 łyżeczka Pasty z chili lub 1 papryczka drobno posiekana
- 200 g białej kiełbasy pokrojonej w plastry
- 2 cebule pokrojone w ćwiartki
- 2 kapusty pak-choy pokrojone w grubą kostkę
- 50 g jarmużu
- 1 marchewka pokrojona w słupki
- 50 g białej rzepy pokrojonej w zapałki
- 3 łyżki posiekanej kolendry lub szczypiorku
- 1 łyżeczka majeranku
- Pieprz do smaku
- 3 łyżki oleju
- 50 ml wody
Sposób przygotowania:
Grzyby namocz we wrzątku przez minimum 15 minut, następnie usuń zdrewniałe końcowi i pokrój na drobne kawałki. Do rozgrzanego woka wlej olej i podsmaż cebulę z pastą z czosnku, dodaj kiełbasę i smaż 3-4 minuty. Następnie dodaj marchew, rzepę, jarmuż, pak-choi, grzyby i smaż kolejne kilka minut, a pod koniec dopraw do smaku pieprzem. Wymieszaj pastę z chili z sosem teriyaki, jeżeli całość będzie zbyt gęsta, dodaj odrobinę wody i polej przygotowane danie i udekoruj kolendrą lub szczypiorkiem.