środa, 29 październik
Zostaw komentarz

Składniki:

  • 150 g Grzybów Snow fungus suszonych 
  • 100 g Sosu teriyaki lub tonkatsu
  • 2 łyżeczki Pasty z czosnku lub 2 pokrojone ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka Pasty z chili lub 1 papryczka drobno posiekana 
  • 200 g białej kiełbasy pokrojonej w plastry
  • 2 cebule pokrojone w ćwiartki 
  • 2 kapusty pak-choy pokrojone w grubą kostkę
  • 50 g jarmużu 
  • 1 marchewka pokrojona w słupki
  • 50 g białej rzepy pokrojonej w zapałki
  • 3 łyżki posiekanej kolendry lub szczypiorku 
  • 1 łyżeczka majeranku 
  • Pieprz do smaku
  • 3 łyżki oleju
  • 50 ml wody 

Sposób przygotowania:

Grzyby namocz we wrzątku przez minimum 15 minut, następnie usuń zdrewniałe końcowi i pokrój na drobne kawałki. Do rozgrzanego woka wlej olej i podsmaż cebulę z pastą z czosnku, dodaj kiełbasę i smaż 3-4 minuty. Następnie dodaj marchew, rzepę, jarmuż, pak-choi, grzyby i smaż kolejne kilka minut, a pod koniec dopraw do smaku pieprzem. Wymieszaj pastę z chili z sosem teriyaki, jeżeli całość będzie zbyt gęsta, dodaj odrobinę wody i polej przygotowane danie i udekoruj kolendrą lub szczypiorkiem.

Stir-fry z białą kiełbasą, Stir-fry z grzybami snow fungus, Stir-fry w sosie teriyaki

Wczytywanie komentarzy... Komentarz zostanie odświeżony po 00:00.

Zostaw komentarz jako pierwszy.

Zostaw tu swój ślad...
Niezalogowany ?
lub skomentuj jako gość