Skrzydełka w maggi

Dzisiaj coś prostego, szybkiego do zrobienia i coś co dzieciaki uwielbiają….skrzydełka w maggi. Smakiem przypominają nieco skrzydełka w jednym z fast foodów, ale wiadomo te przygotowane w domu bardziej wartościowe.


Potrzebujemy:

  • skrzydełka w zależności od potrzeb
  • maggi
  • mąka
  • papryka słodka
  • pieprz



    Wykonanie:


    1. Skrzydełka myjemy, czyścimy, odcinamy końcową część i osuszamy ręcznikiem papierowym.

    2. Wkładamy do miseczki i zalewamy maggi. Zostawiamy w zalewie na noc.

    3. Skrzydełka odsączamy w maggi, panierujemy w mące z papryką, pieprzem.

    4. Smażymy na oleju.

    5. Nagrzewamy piekarnik i pieczemy jeszcze skrzydełka ok. 25 minut, żeby były mięciutkie w środku a chrupiące na zewnątrz.

 
Smacznego!

 


Drukuj   E-mail
Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież