środa, 29 październik
Zostaw komentarz

4 porcje Czas: 25 minut Poziom trudności: 1 Poziom ostrości: 1

Składniki:

  • 100 g Sosu yakitori House of Asia lub Sosu teriyaki House of Asia
  • 1 łyżeczka Sezamu Białego House of Asia
  • 500 g polędwiczek z kurczaka pokrojonych w dużą kostkę
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku 
  • 1 łyżka posiekanej kolendry

Marynata:

  • 2 łyżki Pasty z imbiru, czosnku i chili House of Asia
  • 2 łyżeczki Sosu sriracha czerwone chili House of Asia
  • 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki posiekanej kolendry 

Sposób przygotowania: 

W misce wymieszaj dokładnie składniki marynaty, dodaj mięso i odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. Polędwiczki nadziej na namoczone wcześniej w wodzie patyczki i grilluj na rumiany kolor. Gotowe satay’e posmaruj sosem yakitori lub teriyaki, na koniec posyp sezamem i szczypiorkiem.

Satay z kurczaka

Wczytywanie komentarzy... Komentarz zostanie odświeżony po 00:00.

Zostaw komentarz jako pierwszy.

Zostaw tu swój ślad...
Niezalogowany ?
lub skomentuj jako gość