4 porcje Czas: 25 minut Poziom trudności: 1 Poziom ostrości: 1
Składniki:
- 100 g Sosu yakitori House of Asia lub Sosu teriyaki House of Asia
- 1 łyżeczka Sezamu Białego House of Asia
- 500 g polędwiczek z kurczaka pokrojonych w dużą kostkę
- 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanej kolendry
Marynata:
- 2 łyżki Pasty z imbiru, czosnku i chili House of Asia
- 2 łyżeczki Sosu sriracha czerwone chili House of Asia
- 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 100 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki posiekanej kolendry
Sposób przygotowania:
W misce wymieszaj dokładnie składniki marynaty, dodaj mięso i odstaw do lodówki, najlepiej na całą noc. Polędwiczki nadziej na namoczone wcześniej w wodzie patyczki i grilluj na rumiany kolor. Gotowe satay’e posmaruj sosem yakitori lub teriyaki, na koniec posyp sezamem i szczypiorkiem.