Ilość porcji: 2 Czas: 15 min Poziom ostrości: 1
Składniki:
- 250 g Makaronu chow mein pszenno gryczanego House of Asia
- 50 g Kiełków fasoli mung House of Asia
- 50 g Pasty cantonese chow mein stir fry House of Asia
- 100 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w paski
- 1 mała marchewka pokrojona w paski
- 1 cebula pokrojona w piórka
- 50 g kapusty pekińskiej grubo pokrojonej
- 1 pęczek zielonej dymki pokrojonej w 3 cm słupki
- 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Polędwiczkę przełóż do miski, dodaj łyżkę oleju oraz ½ pasty kantońskiej i dokładnie wymieszaj. Rozgrzej wok i podsmaż mięso na rumiany kolor, dodaj po kolei wszystkie warzywa, mieszaj od czasu do czasu i całość smaż 3-4 minuty. Pod koniec dodaj ugotowany makaron, pozostałą pastę, ponownie wymieszaj. Gotowe danie posyp dymką.