wtorek, 28 październik
Zostaw komentarz

Ilość porcji: 2 Czas: 15 min Poziom ostrości: 1


Składniki:

  • 250 g Makaronu chow mein pszenno gryczanego House of Asia
  • 50 g Kiełków fasoli mung House of Asia
  • 50 g Pasty cantonese chow mein stir fry House of Asia
  • 100 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w paski 
  • 1 mała marchewka pokrojona w paski
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 50 g kapusty pekińskiej grubo pokrojonej
  • 1 pęczek zielonej dymki pokrojonej w 3 cm słupki 
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania: 

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Polędwiczkę przełóż do miski, dodaj łyżkę oleju oraz ½ pasty kantońskiej i dokładnie wymieszaj. Rozgrzej wok i podsmaż mięso na rumiany kolor, dodaj po kolei wszystkie warzywa, mieszaj od czasu do czasu i całość smaż 3-4 minuty. Pod koniec dodaj ugotowany makaron, pozostałą pastę, ponownie wymieszaj. Gotowe danie posyp dymką.

Wczytywanie komentarzy... Komentarz zostanie odświeżony po 00:00.

Zostaw komentarz jako pierwszy.

Zostaw tu swój ślad...
Niezalogowany ?
lub skomentuj jako gość