Zupa z ciecierzycy i zielonej soczewicy z chrupiącym dodatkiem

Składniki na 4 porcje

  • ciecierzyca – 300 g
  • soczewica zielona – 300 g
  • bulion warzywny – 2 litry
  • sól i pieprz – do smaku
  • sos sojowy – 3 łyżki
  • rozmaryn – 3 gałązki
  • Pieczywo chrupkie żytnie z sezamem Dan Cake – 4 kromki

Przygotowanie:

Ciecierzycę namoczyć, odstawić na kilka godzin. Soczewicę gotować na bulionie warzywnym do miękkości. Ugotowaną soczewicę doprawić solą, pieprzem, dodać sos sojowy i rozmaryn. Całość zmiksować. Namoczoną ciecierzycę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ugotowaną ciecierzycę połączyć z przyprawioną, zmiksowaną soczewicą. Podawać z kromką pieczywa chrupkiego żytniego z sezamem od Dan Cake.


Smacznego!


Przepis poleca ekspert Dan Cake Robert Muzyczka – szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy


Drukuj   E-mail
Publikacja: Sebastian Kubiak

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież