Sałatka meksykańska

Lubię sałatki, których nie trzeba drobno siekać, mają minimum składników i są pyszne. Ta właśnie taka jest. Jedynym utrudnieniem jest to, że musimy udusić pierś z kurczaka i ją wystudzić, ale zapewniam, że warto, bo jest baaardzo dobra.

 

Składniki:

 

  • pierś z kurczaka
  • 10 dkg goudy (w kawałku)
  • puszka czerwonej fasoli
  • 4-6 korniszony ( jeśli malutkie to więcej)
  • 3-4 połówki papryki konserwowej
  • majonez
  • sól, pieprz
  • 1/2 puszki kukurydzy (opcjonalnie)

Pierś z kurczaka dusimy na patelni albo gotujemy w lekko osolonej wodzie. Studzimy i kroimy w średnią kostkę. Tak samo kroimy ser żółty, korniszony i paprykę (odsączoną z octu).

Na sitku odsączamy czerwoną fasolę i przelewamy ją wodą.

Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, dokładnie mieszamy i dosmaczamy solą i pieprzem.

 

Rada: Jeśli lubimy ostrzejszy smak możemy dodać kawałek drobno pokrojonej cebuli.

 

Smacznego!

 


Drukuj   E-mail
Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

Komentarze  

Ulubiona sałatka męża :)