Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Składniki:

  • bagietka
  • kilka łyżek oliwy
  • 100 g Rukoli marki Eisberg
  • 2 średnie gruszki
  • 225 g sera halloumi
  • łyżka masła klarowanego do smażenia
  • garść orzechów włoskich
  • kilka łyżeczek konfitury z borówek

Przygotowanie:

Bagietkę pokroić pod skosem na kromki. Polać je odrobiną oliwy i ułożyć na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Ser halloumi pokroić w plastry i usmażyć na maśle z obydwu stron na złoty kolor (najlepiej na patelni grillowej). Gruszki umyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na plasterki. Na grzankach ułożyć gruszki oraz ser, wstawić na około 5-10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Po wyjęciu grzanki posypać świeżą rukolą i posiekanymi orzechami, można też dodać konfiturę z borówek.

 

Publikacja: Sebastian Kubiak

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

­