środa, 29 październik
Zostaw komentarz

Ilość porcji: 4 Czas: 20 minut Poziom ostrości: 2

Składniki:

  • 1 łyżka Pasty z chili House of Asia
  • 3 łyżki Musztardy starofrancuskiej Dijon
  • 2 łyżki ogórka kiszonego pokrojonego w kostkę
  • 8-10 filetów śledziowych Matias w solance
  • 6-8 suszonych pomidorów pokrojonych w paseczki i 1 łyżka oliwy z zalewy
  • 2 średnie szalotki pokrojone w piórka
  • 2 łyżki szczypiorku drobno pokrojonego
  • Pieprz do smaku
  • Woda z cytryną do namoczenia śledzi

Sposób przygotowania:

Śledzie mocz w wodzie z cytryną przez około godzinę, następnie wyjmij i osusz ręcznikiem papierowym, pokrój na średniej wielkości kawałki i przełóż do szerokiej miski. Dodaj szalotkę, pomidory, ogórki, musztardę, pastę chili, dopraw pieprzem i całość wymieszaj. Pod koniec dodaj szczypiorek oraz oliwę z suszonych pomidorów, ponownie wymieszaj i odstaw na minimum 2 godziny, aby smaki się przegryzły (najlepiej na noc). 

TIP: Gotowe danie podawaj z ugotowanymi ziemniakami.

Śledzie

Wczytywanie komentarzy... Komentarz zostanie odświeżony po 00:00.

Zostaw komentarz jako pierwszy.

Zostaw tu swój ślad...
Niezalogowany ?
lub skomentuj jako gość