Pomidory faszerowane Serkiem Wiejskim

Czas przygotowania: ok. 15min

Liczba porcji: 5 porcji

Poziom trudności: Łatwy


Składniki:

  • dojrzałe pomidory 5 średnich sztuk
  • świeża bazylia 1 pęczek
  • Serek Wiejski lekki od OSM Piątnica 150g 2 szt.
  • kukurydza konserwowa ½ puszki
  • czosnek 1 ząbek
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Pomidory umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć miąższ. Do serka wiejskiego dodać posiekaną bazylię, rozdrobniony czosnek, odsączoną z płynu kukurydzę, oraz przyprawy do smaku. Całość wymieszać. Dno pomidorów wypełniać warstwowo: wcześniej przygotowanym serkiem (1łyżka), posiekanym miąższem pomidorów (bez nadmiaru wody) i ponownie serkiem. Tak przygotowane przykryć kapeluszami.


Smacznego!

 


Drukuj   E-mail
Publikacja: Sebastian Kubiak

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież