Pasta rybna z makreli

Pasta rybna to świetny pomysł, żeby urozmaicić nasze posiłki zastępując wędliny czy sery takim smacznym smarowidłem. Wariacji na temat pasty rybnej jest wiele, ale moja z ogórkami kiszonymi i jajkami zyskała zwolenników w mojej rodzinie. Najlepiej smakuje ze świeżym chlebem posmarowanym prawdziwym masłem, albo w wersji koktajlowej na krakersach.

 

 

Składniki:

 

  • 1 wędzona makrela
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • 2 jajka na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • pieprz

 

Dokładnie oddzielamy rybę od ości, ogórki ścieramy na grubej tarce, jajka kroimy w drobną kostkę, szczypiorek drobno siekamy, dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem.

 

Smacznego!

 


Drukuj   E-mail
Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież