Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Pasta rybna to świetny pomysł, żeby urozmaicić nasze posiłki zastępując wędliny czy sery takim smacznym smarowidłem. Wariacji na temat pasty rybnej jest wiele, ale moja z ogórkami kiszonymi i jajkami zyskała zwolenników w mojej rodzinie. Najlepiej smakuje ze świeżym chlebem posmarowanym prawdziwym masłem, albo w wersji koktajlowej na krakersach.

 

 

Składniki:

 

  • 1 wędzona makrela
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • 2 jajka na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • pieprz

 

Dokładnie oddzielamy rybę od ości, ogórki ścieramy na grubej tarce, jajka kroimy w drobną kostkę, szczypiorek drobno siekamy, dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem.

 

Smacznego!

 

Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

­