sobota, 25 październik
Zostaw komentarz

Liczba porcji: 6 Poziom ostrości: 1 Czas przygotowania: 15 minut Poziom trudności: 1

Składniki:

  • 450 ml Pulpy z mango Alphonso QF
  • 400 ml Kremu kokosowego do ubijania QF
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 limonka lub cytryna
  • 15 podłużnych biszkoptów
  • 2 garści płatków migdałów
  • 1 świeże mango lub inne owoce do dekoracji
  • Świeże listki mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:

Krem kokosowy ubij z dodatkiem cukru pudru. Na suchej patelni upraż płatki migdałów i odstaw do ostygnięcia. Świeże mango obierz i pokrój na cienkie plasterki - posłużą do dekoracji. Przygotuj 6 małych pucharków. Do każdego włóż po ok. 1 – 2 połamanych na kawałki biszkoptów i skrop je sokiem z limonki. Następnie wlej warstwę pulpy z mango i warstwę ubitego kremu kokosowego. Powtórz czynność zaczynając od biszkoptów i kończąc na warstwie kremu. Każdy deser udekoruj uprażonymi płatkami migdałów, kawałkami świeżego mango i listkiem mięty.

Mangomisu

Wczytywanie komentarzy... Komentarz zostanie odświeżony po 00:00.

Zostaw komentarz jako pierwszy.

Zostaw tu swój ślad...
Niezalogowany ?
lub skomentuj jako gość