Liczba porcji: 6 Poziom ostrości: 1 Czas przygotowania: 15 minut Poziom trudności: 1
Składniki:
- 450 ml Pulpy z mango Alphonso QF
- 400 ml Kremu kokosowego do ubijania QF
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 limonka lub cytryna
- 15 podłużnych biszkoptów
- 2 garści płatków migdałów
- 1 świeże mango lub inne owoce do dekoracji
- Świeże listki mięty do dekoracji
Sposób przygotowania:
Krem kokosowy ubij z dodatkiem cukru pudru. Na suchej patelni upraż płatki migdałów i odstaw do ostygnięcia. Świeże mango obierz i pokrój na cienkie plasterki - posłużą do dekoracji. Przygotuj 6 małych pucharków. Do każdego włóż po ok. 1 – 2 połamanych na kawałki biszkoptów i skrop je sokiem z limonki. Następnie wlej warstwę pulpy z mango i warstwę ubitego kremu kokosowego. Powtórz czynność zaczynając od biszkoptów i kończąc na warstwie kremu. Każdy deser udekoruj uprażonymi płatkami migdałów, kawałkami świeżego mango i listkiem mięty.