Zapiekanka z cukinią

Brak Ci pomysłu na obiad lub kolację? Polecam małoskładnikową zapiekankę z cukinii, mozzarelli i pomidorów. Można ją zrobić w wersji z panierowaną cukinią lub tylko zarumienioną na patelni. Na zdjęciu wersja bez panierki.

 

Składniki (ilość w zależności od wielkości naczynia do zapiekania):

 

  • cukinia
  • pomidory
  • mozzarella
  • zioła prowansalskie
  • panierka (mąka, posolone i popieprzone jajko, bułka tarta)

 

1. Cukinie, pomidory i mozzarellę kroimy w plastry.

2. Cukinię panierujemy i smażymy na złoty kolor.

3. Układamy w naczyniu żaroodpornym na przemian: cukinia, pomidor, mozzarella. Posypujemy ziołami prowansalskimi.

4. Zapiekamy w temp. 190 st. C.

 

Smacznego!

 


Drukuj   E-mail
Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież