Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Składniki:

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • 250 g sera twarogowego
  • 200 ml śmietany 18 %
  • pół posiekanej cebuli
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • szczypta:
  • papryki
  • suszonego czosnku
  • bazylii
  • oregano
  • pieprzu
  • tymianku
  • 2 nie duże cukinie pokrojone w cienkie plasterki
  • ok 100 g sera żółtego

    Przygotowanie :


Formę na tartę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Wyłożyć ciastem i ponakłuwać.
Wymieszać ser twarogowy, śmietanę, cebulę i jajko. Doprawić solą, pieprzem i ziołami Wymieszać.
Przygotowaną masę wylać na ciasto.Ułożyć pokrojoną cukinię.
Piec w temperaturze 180 stopni C. ok 50 minut. 15 minut przed końcem pieczenia posypać startym żółtym serem.

Po upieczeniu pozostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami przez około 30 min po czym wyjąć i pozostawić do całkowitego wystudzenia.

Smacznego!

Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

­