środa, 29 październik
Zostaw komentarz

4 porcje Czas: 45 minut Poziom trudności: 2 Poziom ostrości: 1

Składniki: 

  • 100 ml Sosu do spring rollsów lub Sosu satay Ros Thai Thai
  • 8 płatów Papieru ryżowego House of Asia
  • 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 200g Kiełków fasoli mung House of Asia 
  • 3 liście sałaty np. lodowej
  • 1 czerwona cebuli pokrojona w cienkie piórka
  • 1 marchewka 
  • 1 mała czerwona papryka 
  • 1 ogórek 
  • 100 g tofu
  • Kilka łyżek czerwonej kapusty 
  • Kilka gałązek kolendry

Sposób przygotowania:

Pokrój paprykę, ogórka, marchewkę i kapustę w cienkie słupki. Cebulę zamarynuj w 1 łyżce sosu sojowego. Tofu pokrój wzdłuż na plastry i usmaż je na złocisty kolor. Papier ryżowy zanurz w miseczce z wodą, połóż na desce. Układaj kolejno: sałatę, marchew, kapustę, ogórka, paprykę, cebulę, kolendrę i tofu. Zwiń w rulonik o szczelnie zamkniętych na brzegach i podawaj z sosem do spring rollsów lub satay.

Spring Rolls

Wczytywanie komentarzy... Komentarz zostanie odświeżony po 00:00.

Zostaw komentarz jako pierwszy.

Zostaw tu swój ślad...
Niezalogowany ?
lub skomentuj jako gość