4 porcje Czas: 45 minut Poziom trudności: 2 Poziom ostrości: 1
Składniki:
- 100 ml Sosu do spring rollsów lub Sosu satay Ros Thai Thai
- 8 płatów Papieru ryżowego House of Asia
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 200g Kiełków fasoli mung House of Asia
- 3 liście sałaty np. lodowej
- 1 czerwona cebuli pokrojona w cienkie piórka
- 1 marchewka
- 1 mała czerwona papryka
- 1 ogórek
- 100 g tofu
- Kilka łyżek czerwonej kapusty
- Kilka gałązek kolendry
Sposób przygotowania:
Pokrój paprykę, ogórka, marchewkę i kapustę w cienkie słupki. Cebulę zamarynuj w 1 łyżce sosu sojowego. Tofu pokrój wzdłuż na plastry i usmaż je na złocisty kolor. Papier ryżowy zanurz w miseczce z wodą, połóż na desce. Układaj kolejno: sałatę, marchew, kapustę, ogórka, paprykę, cebulę, kolendrę i tofu. Zwiń w rulonik o szczelnie zamkniętych na brzegach i podawaj z sosem do spring rollsów lub satay.