Przepis znalazłam na pudełku mascarpone. Wypróbowałam i okazało się, że jest bardzo smaczny. Do tego prosty i szybki do wykonania.
Składniki na 3-4 porcje:
- makaron penne
- pierś z kurczaka
- 1/2 mascarpone
- puszka pomidorów
- ząbek czosnku
- pół cebuli
- sól, pieprz, papryka słodka
- olej
Wykonanie:
Kurczaka pokroić w kostkę. Zrumienić na oleju, doprawić solą i pieprzem.Dodać cebulę pokrojoną w piórka. Jak będzie zeszklona dodać zblendowane pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i dusić przez 5 minut. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną papryki słodkiej.
Wymieszać z połową mascarpone i... gotowe:)
Podawać z makaronem np. penne.
Smacznego!