środa, 29 październik
Zostaw komentarz

4 porcje Czas: 60 minut Poziom trudności: 1 Poziom ostrości: 2


Składniki:

  • 2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
  • 2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki
  • 100 g Panierki panko House of Asia
  • 600 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 
  • 1 pokrojona w drobną kostkę i przesmażona cebula 
  • 5 jajek
  • 2 łyżki posiekanej dymki
  • Mąka pszenna do panierowania 
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
  • Sos: 
  • 200 g Sosu z grzybów shiitake House of Asia
  • 200 ml Mleczka koksowego 16-19 % Kara

Przygotowanie:
4 jajka ugotuj na twardo, następnie je obierz ze skorupki. Mięso dopraw solą i pieprzem, dodaj cebulę oraz pastę z czosnku i dobrze wymieszaj. Następnie podziel mięso na 4 części i każdą z nich oblep ugotowane jajka. Potem obtocz w mące, roztrzepanym jajku i na końcu w panko. Kotlety usmaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor, a następnie przełóż do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 15 minut. Przygotuj sos: do rondla wlej mleczko kokosowe, dodaj sos z grzybów shiitake, doprowadź do wrzenia, a na końcu dopraw pieprzem i dodaj dymkę. Gotowe kotlety podawaj z sosem.

Kotlet faszerowany jajkiem w sosie z grzybów shiitake, Kotlet faszerowany jajkiem, Kotlet w sosie z grzybów shiitake

Wczytywanie komentarzy... Komentarz zostanie odświeżony po 00:00.

Zostaw komentarz jako pierwszy.

Zostaw tu swój ślad...
Niezalogowany ?
lub skomentuj jako gość