Walentynkowe babeczki

Składniki:

  • 3 pieczarki
  • 3 Kiełbaski Ślązaczki marki Berger
  • 50 g sera koziego
  • 1 duża czerwona cebula
  • 2 jajka
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • 250 g mąki razowej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 150 ml oliwy z oliwek

Wykonanie:

Kiełbaski Ślązaczki, pieczarki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na patelni, odstawić do ostygnięcia. Dodać pokruszony ser kozi i drobno posiekaną natkę pietruszki. Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem.

 

Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Jaja zmieszać z jogurtem naturalnym oraz oliwą. Mokre składniki połączyć z suchymi, dodając wcześniej przygotowaną masę. Ciasto delikatnie wymieszać.

 

Foremki muffinkowe napełnić ciastem i wstawić do piekarnika. Piec około 25 min w temperaturze 180°C.

 


Drukuj   E-mail
Publikacja: Sebastian Kubiak

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież