Ilość porcji: 2 Czas: 10 minut + 3 godziny w lodówce Poziom trudności: 1 Poziom ostrości: 0
Składniki:
- ½ puszki Pulpy z mango QF
- 3 łyżki (30 g) Nasion chia QF
- ½ puszki pulpy z papai
- 250 ml mleka roślinnego np. owsianego lub sojowego waniliowego
- Listki świeżej mięty do dekoracji
- 2 kostki startej czekolady do dekoracji
Sposób przygotowania:
Nasiona chia wymieszaj z mlekiem roślinnym i odstaw do lodówki na ok 2 h. Możesz zostawić na dłużej, wtedy masa stanie się bardziej gęsta. Naszykuj 2 przezroczyste pucharki, w których podasz deser. Wlej na dno pucharków warstwę pulpy z mango, następnie warstwę przygotowanego puddingu chia, a na wierzch warstwę pulpy z papai. Całość udekoruj startą czekoladą i listkami świeżej mięty. Podawaj schłodzone.