wtorek, 28 październik
Zostaw komentarz

Ilość porcji: 2 Czas: 10 minut + 3 godziny w lodówce Poziom trudności: 1 Poziom ostrości: 0

Składniki:

  • ½ puszki Pulpy z mango QF
  • 3 łyżki (30 g) Nasion chia QF 
  • ½ puszki pulpy z papai 
  • 250 ml mleka roślinnego np. owsianego lub sojowego waniliowego
  • Listki świeżej mięty do dekoracji
  • 2 kostki startej czekolady do dekoracji

Sposób przygotowania: 

Nasiona chia wymieszaj z mlekiem roślinnym i odstaw do lodówki na ok 2 h. Możesz zostawić na dłużej, wtedy masa stanie się bardziej gęsta. Naszykuj 2 przezroczyste pucharki, w których podasz deser. Wlej na dno pucharków warstwę pulpy z mango, następnie warstwę przygotowanego puddingu chia, a na wierzch warstwę pulpy z papai. Całość udekoruj startą czekoladą i listkami świeżej mięty. Podawaj schłodzone.

Wczytywanie komentarzy... Komentarz zostanie odświeżony po 00:00.

Zostaw komentarz jako pierwszy.

Zostaw tu swój ślad...
Niezalogowany ?
lub skomentuj jako gość