Muffinki z porzeczkami

Fajne zestawienie smaków- słodkie ciasto i kwaśne czerwone porzeczki. Coś dla tych, którzy nie lubią zbyt długo siedzieć w kuchni...

 

Składniki:

  • 1,5 szkl. mąki
  • 0,75 szkl. cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 0,5 szkl. oleju
  • 0,5 szkl. jogurtu naturalnego
  • 0,5 szkl. mleka
  • 1 szkl. porzeczek

 

Wymieszać ze sobą składniki suche, osobno składniki mokre. Delikatnie połączyć ze sobą, dodać porzeczki i wylać do natłuszczonych foremek do muffinek (2/3 wysokości). Piec ok. 20 minut  w temp. 200oC. Posypać cukrem i zajadać ze smakiem:)

Smacznego!


Drukuj   E-mail
Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież