Sałatka z karczochami

Składniki:

  • młoda kalarepa 1 szt.
  • szpinak młody 1 garść
  • rukola 1 garść
  • pomidorki koktajlowe 6 szt.
  • papryka świeża czerwona ½ szt.
  • pieczarki świeże 3 szt.
  • ser typu feta 100g
  • karczochy w oleju 150g
  • sól, sok z cytryny do smaku
  • sos czosnkowy „Tarsmak”

Wykonanie:


Szpinak i rukolę wymieszać i wyłożyć na dno miseczek. Dodać obraną i pokrojoną w cienkie plasterki kalarepę, w paseczki paprykę i na połówki pomidorki. Dodać również pokrojone w plasterki pieczarki, w kostkę ser i pokrojone w cząstki karczochy. Tak przygotowane sałatki skropić sokiem z cytryny, olejem z karczochów i polać sosem czosnkowym „Tarsmak”

Smacznego!

 


Drukuj   E-mail
Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież