Szparagi w cieście z sosem tatarskim

Składniki:

  • szparagi zielone 1 pęczek
  • boczek wędzony parzony w plasterkach na 3 szparagi 2 plastry
  • olej 1 łyżka
  • jajko 1 szt.
  • sos tatarski „Tarsmak”
  • gotowe ciasto francuskie 1 paczka


Wykonanie:


Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki i obrać do połowy. Zawinąć po 3 szparagi w podwójny plaster boczku, a następnie owinąć paskiem ciasta francuskiego. Tak przygotowane szparagi ułożyć na blaszce lekko wysmarowanej olejem. Szparagi także posmarować olejem, a ciasto rozmąconym jajkiem.

Piec w temp. 200st.C do momentu, aż ciasto nabierze złotego koloru.

Podawać z sosem tatarskim.

Smacznego!

 


Drukuj   E-mail
Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież