Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 

Doskonały pomysł na zagospodarowanie ziemniaków, które zostały Wam z obiadu. Można podawać je np. z sosem pieczarkowym, albo tak jak ja z sosem pomidorowym i z kurczakiem z wczorajszego rosołu.

 

Składniki:

  • ugotowane ziemniaki
  • 2 jajka
  • mąka
  • natka pietruszki
  • cebula
  • bułka tarta
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

  1. Wystudzone ziemniaki rozgnieść widelcem
  2. Cebulę zeszklić na maśle
  3. Do ziemniaków dodać jajka, cebulę, posiekaną pietruszkę, sól, pieprz i mąki tyle żeby ciasto nie lepiło się do ręki
  4. Formować okrągłe placuszki, obsypać je bułką tartą i usmażyć na oleju na złoty kolor

 

Smacznego!

 

Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

­