Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

Łosoś ma piękny różowo-pomarańczowy kolor i wiele witamin i minerałów niezbędnych dla dobrego funkcjonowania naszego organizmu. Zawiera kwasy omega-3 i omega-6 wspierające pracę mózgu, serca, układu ruchu. Jest również bogaty w witaminy A, B, D, E, a także w minerały takie jak jod, wapń, fosfor, potas.

Do tego jest przepyszny i jak to ryby szybki do przygotowania. Niestety jest to ryba dość droga.

 

Składniki:

  •  filet z łososia
  • świeży koperek
  • świeża natka pietruszki
  • masło
  • sól, pieprz

 

Z fileta usunąć skórę, opłukać wodą. Posolić, popieprzyć i obsmażyć z obu stron na patelni. Przełożyć na folię aluminiową. Koperek i natkę posiekać i posypać nimi wyjęte z patelni kawałki ryby. Na każdym łososiu położyć po kawałku masła (82 proc.) i zawinąć folię w zgrabną paczuszkę.

Łososia piec w temp. 200 st. C ok. 20-25 minut. Podawać z ziemniaczkami i surówką.

 

Smacznego!

 

Publikacja: Anna Wiech

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

­