Śniadanie powinno być wartościowe, różnorodne i pyszne – jak tego dokonać? Wystarczy tylko odrobina kreatywności i nieco planowania, by codzienne poranne posiłki nie miały sobie równych. A z  płatkami Lubella możliwości jest nieskończenie wiele! Dlatego przygotowaliśmy garść inspiracji na śniadaniowe zbożowe pyszności. Bo Lubella zna się na zbożach jak nikt inny!


Z czym kojarzy Ci się śniadanie? Z niespiesznym relaksem, radością w gronie najbliższych czy porywaną  kanapką zaraz przed wybiegnięciem z domu? Niezależnie od tego, którym typem „porannym” jesteś, w płatkach śniadaniowych Lubella każdy odnajdzie coś dla siebie.


Dla rozgrzewających poranków
Gdy za oknem temperatura spada i zanosi się na deszcz, nie ma nic lepszego niż ciepły posiłek po przebudzeniu. Doda on nam nie tylko sił, ale również przyjemnie rozgrzeje i przygotuje do stawienia czoła kapryśnej pogodzie. Ważne, aby było to coś, co chętnie zjemy i szybko przygotujemy. Jeśli szukamy urozmaicenia, warto wypróbować płatki Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno i połączyć je z  ulubionym porannym posiłkiem! Dodać je do omleta, prażonych jabłek z cynamonem albo posypać nimi tosty z awokado. To szybki przepis na pyszne i pełnowartościowe śniadanie. Za sprawą mąki kukurydzianej z pełnego przemiału i otrębów są idealnym źródłem cennych składników odżywczych, takich jak: fosfor, mangan i magnez oraz błonnik.


Dla Aktywnych
Lubella Corn Flakes Kakao i Miód ma intensywny aromat prawdziwego kakao i miodu, który pomoże nam się obudzić i doda energii na cały aktywny dzień. Dzięki bogactwu minerałów: żelaza, fosforu, manganu i miedzi, możemy być pewni, że dostarczymy sobie potrzebnych składników odżywczych, by podołać wyzwaniom w pracy czy szkole. Ich pyszny smak można łączyć na wiele sposobów. Nie tylko z jogurtem czy mlekiem, ale na przykład z pieczonym camembertem! Dzięki czemu już nie będziemy mieć wymówek dla braku pomysłu na śniadanie, a  i  wstawanie będzie prostsze.


Dla beztroskich poranków
W radosnym przygotowaniu śniadania pomogą nam z pewnością płatki Lubella Choco Kulki pełne pysznego kakao, pełnoziarnistego zboża i składników odżywczych. To idealna propozycja nie tylko dla dzieci, ale wszystkich tych, co chcą zacząć dzień z uśmiechem! Sprawdzą się jako dodatek do wszelkiego rodzaju placuszków i jaglanek. Nadadzą śniadaniu pysznej oprawy, a co ważne: są BEZ oleju palmowego i BEZ syropu glukozowego. Za to zawierają pełne ziarno, bogate w minerały i błonnik. Dzięki temu stanowią idealną propozycję na pełnowartościowe śniadanie.


Wzbogać swoje śniadanie za pomocą szybkich przepisów z płatkami Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno, Lubella Corn Flakes Kakao i Miód i Lubella Choco Kulki.


JOGURT KOKOSOWY Z ORZECHAMI I PŁATKAMI - 1 PORCJA


Składniki:

  • 1/3 szklanki płatków Lubella Choco Kulki
  • 200 g jogurtu kokosowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1/4 szklanki orzechów: migdałów, włoskich oraz laskowych
  • świeże owoce do dekoracji

Wykonanie:
Jogurt wymieszać z miodem, przełożyć do miseczki. Posypać podprażonymi na suchej patelni orzechami, płatkami oraz owocami.


CROSTINI Z GRUSZKĄ, SEREM PLEŚNIOWYM I PŁATKAMI - 12 SZT.


Składniki:

  • 1 mniejsza bagietka
  • 1 roladka sera pleśniowego
  • 1 gruszka
  • 4 łyżki masła

Do dekoracji:

  • płatki Lubella Corn Flakes Kakao i Miód

Wykonanie:
Bagietkę pokroić na 12 porcji, każdą posmarować masłem. Na spód wyłożyć plaster sera pleśniowego i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec około 12 minut. Udekorować gruszką pokrojoną w kostkę oraz posypać płatkami.


TOSTY Z JAJKIEM SADZONYM, AWOKADO I PŁATKAMI - 2 SZT.


Składniki:

  • 2 kromki chleba
  • 2 jajka
  • 1/2 awokado
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • szczypta soli i pierzu


Do dekoracji: 

  • płatki Lubella Corn Flakes Pełne Ziarno

Wykonanie:
Chleb posmarować masłem, wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec przez około 4 minuty, aż będzie lekko podpieczony. W międzyczasie usmażyć jajko sadzone doprawione szczyptą soli oraz pieprzu na maśle klarowanym i ułożyć na chrupiącej kromce. Udekorować pokrojonym w plastry awokado oraz posypać płatkami.

 

Publikacja: Sebastian Kubiak

Dodaj komentarz

Kod antyspamowy
Odśwież

­